ANSIKTSLØFT MED TRÅD

Huden i ansiktet kan bli løsere, sige ned og lage folder og rynker når man blir eldre. For ikke så lenge siden var kirurgisk ansiktsløft eneste alternativ. Rekonvalesensen etter kirurgisk ansiktsløft kan ta uker og måneder. I dag har vi mange ikke-kirurgiske alternativer. Trådløft er et av flere alternativer.

“SILHOUETTE SOFT” TRÅDLØFT

“Silhouette Soft” er en behandling som gir ett ansiktsløft uten kirurgi. Dette er en ny metode som strammer opp slapp hud og gir ansiktet og halsen et friskere, glattere og mer ungdommelig utseende. Metoden er trygg, skånsom og enkel. Utføres kun i lokalbedøvelse, evt med noe beroligende for de som ønsker det.

HVA ER TRÅDLØFT OG HVILKEN EFFEKT GIR DET?

Spesielle tråder under huden med små “haker” brukes til å løfte huden. Løftetrådene settes på riktig plass via små stikkhull i huden som gror usynlig. Dette gjøres smertefritt med lokalbedøvelse. Når trådene er riktig plassert under huden gjør “hakene” at legen kan løfte huden. Når legen slipper grepet blir huden liggende i sin nye løftede stilling og de små “hakene” forhindrer at den løse huden sklir tilbake. Når legen er fornøyd med løftet kuttes endene av løftetråden som stikker ut gjennom huden slik at ingenting er synlig. Det blir heller ikke noe synlig arr etter trådløft. Når trådene er riktig plassert er det ikke mulig å se eller kjenne disse. Trådene er laget av polylaktisk syre – dette er et naturlig materiale som stimulerer til kollagenproduksjon. Kollagen er et protein som utgjør den primære støttestrukturen i huden, og sørger for hudens fuktighetsbalanse, elastisitet og smidighet. Kollagenmengden avtar gradvis jo eldre man blir fra ca 25-års alderen. Mengden kollagen i kroppen blir da utilstrekkelig og vanlige symptomer er blant annet rynker og ujevn hud. Trådløftet stimulerer produktsjon av kollagen som gjør huden fastere. Gjennom behandlingen både løftes huden og man øker hudens egen kollagenproduksjon. Dette gir videre volum på sikt. Trådløftet kan brukes for å gi volum i både kinn og lepper.

HVORDAN UTFØRES TRÅDLØFT?

Etter først en samtale og undersøkelse, settes lokalbedøvelse i små punkter der tråden skal inn og ut. Tråden har små knuter og “mothaker” som gjør at den enkelt kan trekkes under huden i èn retning men ikke den andre. Dermed kan man stramme huden over tråden og når man så slipper huden – henger den der. Etter så å ha strammet trådene og fått det resultatet man ønsker, klippes endene korte og forsvinner under huden.

BIVIRKNINGER OG KOMPLIKASJONER

Bivirkninger og komplikasjoner ved tråløft er sjeldne og få. Man kan imidlertid få forbigående ubehag, blåmerker, hevelse de første dagene. Dersom du mener du kan ha fått infeksjon, ta umiddelbart kontakt med oss, så hjelper vi deg. Du bør være forsiktig med å gape høyt, vri hodet og ligge med ansiktet ned i puta de første tre dagene.

VARIGHET AV TRÅDLØFT

Dersom man danner en sårflate under huden der arrvev oppstår (som ikke er synlig fra utsiden), kan et trådløft ha effekt like lenge som et kirurgisk ansiktsløft. Effekten av trådløftet er forventet å vare ca 18 mnd.